Consumenten-<br>vertrouwen VS<br> in de lift Consumenten-
vertrouwen VS
in de lift
Winstwaarschuwing Brunel Winstwaarschuwing Brunel Inloggen
Registreren
19 augustus, 2017Door team Beursfoon, ook live te horen op 0900 - 51 51 666

Het door ons verwachte patroon:

18-8-2017 - AEX test steun op 518, weerstand op 523.

We sloten toch weer rond de 518, maar denken de volgende week...

09:15 -

Goedemorgen, de AEX staat op 518.85, een verlies van 0.91% en ook de andere Europese markten gaan lager van start na forse verliezen op Wall Street. De Dow sloot 1.24% lager en de Nasdaq verloor 1.94%. We zien het sentiment verslechteren na de terroristische aanslag in Barcelona en de aangewakkerde zorgen over het conflict tussen Amerika en Noord-Korea nadat de Amerikaanse ministers van respectievelijk Defensie en Buitenlandse Zaken benadrukten dat militair ingrijpen nog steeds een optie is.

Het beeld in Azië was vanochtend ook weinig optimistisch. De Japanse Nikkei daalde tot de laagste stand in drie maanden en verloor 1.18% en in China waren vooral financiële waarden de gebeten hond. De Hang Seng staat 0.92% lager. De euro/dollar noteerde vanochtend op 1,1739. De AEX heeft nu weerstand op 523 en steun op 518 en hieronder op 515.

Cijfers Brunel vallen iets tegen en het fonds staat 1% lager, wij zijn positief voor de langere termijn voor Brunel. De AEX kan wellicht iets opveren vanaf 518, heeft u puts, even sluiten en rond 523 weer instappen. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo

10:00 -

]]>

11:55 -

De Aex index noteert nu op 517.86, een verlies van 5.85 punten of 1.12%. De aandelen uit de reisbranche kregen rake klappen op de Europese beurzen na de terroristische aanslagen in het populaire vakantieland Spanje. Ook de belangrijkste beursgraadmeters gaan door de terreurdreiging over een breed front omlaag. De Aex test hierbij de 518 punten en het dipje is dus gekomen. We kunnen nu een bodem gaan neerzetten, zo lijkt het. Op het Damrak moesten tankopslagbedrijf Vopak en autobedrijf Stern het tevens ontgelden na tegenvallende resultaten.

In de AEX stond Vopak dus onderaan met een min van 9 procent. Het tankopslagbedrijf zag het resultaat in het eerste halfjaar dalen en stelde zijn verwachting voor het hele jaar neerwaarts bij. Bij de kleinere bedrijven kelderde Stern Groep 11 procent. Het autobedrijf realiseerde in de eerste jaarhelft een lager bedrijfsresultaat vooral vanwege hogere personeelskosten. Het verwachte en door ons voorspelde dipje is dus gekomen en we kunnen nu de 515 en de 512 gaan testen, is ons idee. We gaan dan ook weer short, tot zo. 

15:15 -

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 518.84, een verlies van 4.87 punten of 0.93%. De Amerikaanse beurzen stevenen af op een hogere opening. Futures noteren tot 0,1 procent in het groen. De aanhoudende politieke onzekerheid in de Verenigde Staten en de wereldwijde geopolitieke risico's domineren het sentiment op de aandelenmarkt. President Trumps onvermogen om zijn hervormingen uit te voeren en geruchten dat economisch topadviseur Gary Cohn van plan is op te stappen leidde, ondanks dat het gerucht werd weersproken, tot stevige druk op de dollar.

Op macro-economisch vlak staat het consumentenvertrouwen, gemeten door de Universiteit Michigan, van augustus geagendeerd. Deere & Co rapporteerde voorbeurs over het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een nettowinst van 642 miljoen dollar, ofwel 1,97 dollar per aandeel, op een omzet van 7,8 miljard dollar. Analisten rekenden op een winst per aandeel van 1,93 dollar op een omzet van 7,9 miljard dollar. Het aandeel verloor 5,7 procent, ondanks dat de outlook wel werd verhoogd.

Wij geloven dus nog steeds in druk op de handel en de Aex kan nog wel een keer de 518 testen, is onze mening. Geen duidelijke bodem dus nog en nog niet instappen aan de longzijde. Zodra we weer wat opveren, gaan we opnieuw short, tot zo. 

18:00 -

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 519.64, een verlies van 4.07 punten of 0.78%. Bedrijven gerelateerd aan toerisme en de reisbranche hadden het moeilijk op de beurs na de terreuraanslagen in het populaire vakantieland Spanje. Het algehele sentiment bij beleggers was ook negatief. Op het Damrak moesten tankopslagbedrijf Vopak en autobedrijf Stern het ontgelden na tegenvallende resultaten. Zo stonden de Europese luchtvaartmaatschappijen in het rood door de vrees dat mensen minder zullen gaan reizen. Air France-KLM leverde in de MidKap 2 procent in en in Londen verloor IAG, het moederbedrijf van het Spaanse Iberia en British Airways, 1,5 procent.

Ook hotelketens en reisorganisaties hadden het moeilijk door de zorgen over terreur. De Franse hotelgroep Accor ging in Parijs 1,4 procent omlaag, terwijl het Britse reisconcern Thomas Cook 1,2 procent in de min noteerde. De Duitse branchegenoot TUI tekende in Frankfurt een min op van 0,6 procent. Meestal is op vrijdag het sentiment al wat negatief, dus de Aex kon een stapje terug doen. We sloten toch weer rond de 518, maar denken de volgende week nog wel aan een bodem en gaan dus maandag weer opnieuw short! We wensen U een fijn weekend. 

Wilt u al onze optie en future ideeen iedere werkdag direct en live bij u bezorgd hebben? waar u maar wilt? dat kan bij ons via Future alert, u krijgt dan dagelijks via Email en Sms, of per fax, een Future journaal met daarin al onze handelssignalen en realtime koersen, wordt nu lid en behaal hetzelfde rendement als onze handelaren.

De handelaren die deze pagina van commentaar voorzien, doen dit op persoonlijke titel, de Future en Optie signalen op deze pagina lopen dan ook niet altijd synchroon met de handelsportefeuille van onze info-lijnen.

INDICES     VALUTA
stijgers STIJGERS
Wessanen 15.17 0.70%
Philips Ligh 32.65 0.52%
ArcelorMitta 22.18 0.45%
ASR Nederlan 32.53 0.29%
dalers DALERS
Vopak 37.68 -8.89%
Aegon 4.97 -2.74%
Fugro 10.71 -2.50%
Intertrust 14.45 -2.30%
Streaming koersen: AEX, AMX, AScX
Beleg ook bij Binck en ontvang €200 transactietegoed!
NIEUW Box 3 filminvestering! Beperkte deelname dus wees snel!
Beleg ook bij DEGIRO
Wereldwijd beleggen tegen ongekend lage tarieven. Meer »
FitVermogen Fondsbeleggen
Beleggen zonder transactiekosten en zonder servicekosten! Met prijswinnende fondsen van NN. Makkelijk en flexibel. Meer »
spaarrente HOOGSTE RENTE
Spaarrekening   Max. Informatie
Knab positief 0.55 %
Knab positief 0.50 %
Anadolubank positief 0.50 %
MoneYou positief 0.45 %
MoneYou positief 0.45 %
Vergelijk alle spaarrekeningen »
BEURSGORILLA NIEUWSBRIEF
Altijd op de hoogte zijn? Selecteer dan nu welke
gratis nieuwsbrieven u wilt ontvangen en meld u aan!
BeursGorilla Daily
BeursGorilla Week Bulletin
BeursGorilla Weekagenda
BeursGorilla Koopadviezen
Naam
E-mail